Whocopied.me

CE-mærkning

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central

CE-m√¶rkning er en indikator for, at et produkt overholder EU-lovgivningen, m√¶rkningen g√łr at produktet kan bev√¶ge sig frit inden for EU's marked. Med denne m√¶rkning sikrer du, at det produkt du k√łber, overholder alt lovgivning i EU, det er producentens ansvar at sikre, at produktet er i overensstemmelse med lovkravene fra CE-m√¶rkningen. Det betyder at selvom du har f√•et m√¶rket, s√• er arbejdet ikke slut, du skal ogs√• sikre dig at du hele tiden overholder lovgivningen. Derudover skal du ogs√• sikre dig, at du overholder anden lovgivning, som ikke har noget med CE-m√¶rkningen at g√łre, dette kunne v√¶re inden for emballage eller f√łdevare.

Med mærkningen kan producenten sælge sit produkt i hele EU, dette gælder også for produkter, som er produceret i lande uden for EU, her skal man dog være opmærksom på eventuel anden lovgivning fra det pågældende land.

Du kan læse mere om reglerne på EUR-Lex hjemmeside.

 

Hvad skal CE-mærkes?

Alt fra leget√łj til store maskine skal CE-m√¶rkes.

Selvom et produkt er produceret og udelukkende sælges i Danmark skal det stadig CE-mærkes.

 

Hvordan får jeg CE-mærkning?

Det afhænger helt af hvilket produktdirektiv dit produkt er under. Se alle produktdirektiver her. Her vil du også kunne se om, dit produkt er undtaget.

 

Hvad er et direktiv?

Det er en gruppe, som dit produkt er placeret under, alt efter hvilken direktiv dit produkt er under, er der forskellige krav til din CE-mærkning. Derfor er det vigtigt, at du ved hvilke(n) gruppe(r) dit produkt befinder sig under, et produkt kan nemlig godt befinde sig under flere end et direktiv, husk at være opmærksom på dette, da de forskellige direktiver har forskellige krav.

Eksempelvis skal leget√łj CE-m√¶rkes, men puslespil som er, over 500 brikker er undtaget, fordi det ikke betragtes som leget√łj, n√•r det har mere end 500 brikker.

 

Hvad koster det at få et CE-mærke?

Det koster ikke noget. Du kan f√• det helt gratis, men hvis du skal have en ind over for at g√łre det for dig, s√• koster det selvf√łlgelig noget for at denne tredjepart udf√łrer arbejdet. Ellers s√• koster det kun den tid, du bruger p√• det.

 

Hvorfor skal man CE-mærkes?

CE-m√¶rkningen er sat ind for at skabe en fri bev√¶gelighed af k√łb og salg af varer EU-landende imellem. Standardiserede krav til produkterne og produktionen reducerer tekniske handelshindringer. Samtidig sikres det, at et EU-land ikke kan stille strengere krav til et givent produkt end andre lande.

CE-m√¶rkning er alts√• ikke et kvalitetsm√¶rke, det fort√¶ller ikke noget om kvaliteten af produktet, men om produktet overholder lovgivningen. I lovgivningen tages der h√łjde for milj√łet, forbrugerens sikkerhed og sundhed. Det er dog ikke alle produkter, som har et krav til at blive testet, ej heller er der krav om, at produktet er produceret i EU, dette afh√¶nger af hvilket direktiv produktet befinder sig under.

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Ved tilmelding af nyhedsbrevet accepterer du, at vi må sende dig nyhedsbreve med informationer omkring Startup Central samt tilbud. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket.