Whocopied.me

Overskud

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central

Overskud betyder at der er noget til overs og bruges i en positiv sammenhæng. I en virksomhedssammenhæng er der overskud, når der er mere omsætning end der er omkostninger. Der er derimod tale om underskud, hvis virksomheden har flere omkostninger end omsætning. Overskud viser dermed et plus på bundlinjen.

Hvem går overskuddet til?

Et overskud g√•r til ejeren eller ejerne af virksomhed og kan bruges som de √łnsker. Ejeren eller ejerne kan v√¶lge at bruge overskuddet i virksomheden eller v√¶lge at tr√¶kke det ud af virksomheden, som l√łn til privat brug.

Virksomheden skal dog være opmærksom på, at selvom der er overskud i en given måned, så kan man risikere, at der er underskud i den næste måned. Det vil derfor være et klogt træk at lade overskuddet blive i virksomheden til eventuelle uforudsete udgifter.

Anbefaling

Du kan med fordel lave budgetter, for at se udregne og f√• overblik over overskuddet i din virksomhed. Startup Central har lavet skabeloner til etableringsbudget, likviditetsbudget og driftsbudget, dem finder ud her. Hvis du er i tvivl om din √łkonomi, vil vi anbefale at du kontakter vores coaches p√• omr√•det.

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Ved tilmelding af nyhedsbrevet accepterer du, at vi må sende dig nyhedsbreve med informationer omkring Startup Central samt tilbud. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket.