Whocopied.me

Selvstændig

Startup Wiki, din iværksætter ordbog | Startup Central

Selvst√¶ndig er en betegnelse for en person, som har stiftet virksomhed. Der er flere forskellige betegnelser for denne type person, eksempelvis iv√¶rks√¶tter og entrepren√łr.

Det eneste krav der er, til at kunne bære titlen, er at være virksomhedsejer. Der er ikke andre specifikke krav til at få betegnelsen. Dertil er det op til den enkelte erhvervsdrivende, hvilken betegnelse du vil tage til dig.

Som selvst√¶ndige er det dig, som er i kontrol, det er din virksomhed og dermed dig som bestemmer. Det betyder ogs√•, at det er dig alene, hvis du er ene ejer i virksomheden, som skal tage de sv√¶re beslutninger. Du bestemmer over din egen tid, din arbejdsindsats, hvilket arbejde du vil udf√łre og hvor henne i verden, du vil arbejde p√• det.

Der er selvf√łlgelig ogs√• fordomme omkring d√©t at v√¶re selvst√¶ndig, men ikke noget, som fordelene ikke kan overskygge. Du kan l√¶se om fordelene og fordommene ved at v√¶re selvst√¶ndig her.

Vil du være selvstændig?

Det kræver ikke så meget fra dig at blive selvstændig. Dét det kræver allermest er, at du har passionen. Du bestemmer selv, hvilket område du vil starte virksomhed inden for, så du kan blive lige hvad du vil. Disse kunne eksempelvis være finansiering, produkt og målgruppe.

Når passionen er der, så er der en masse overvejelser, du skal tænke over. Læs om nogle af de ting, du skal overveje her.

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Ved tilmelding af nyhedsbrevet accepterer du, at vi må sende dig nyhedsbreve med informationer omkring Startup Central samt tilbud. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket.