B2B står for business-to-business og betyder, at du sælger produkter eller services til andre virksomheder og ikke til privatpersoner.

Inden for B2B-konteksten kan virksomheder interagere på flere måder. De kan købe og sælge produkter eller tjenester til hinanden, indgå partnerskaber eller samarbejde om at udvikle nye produkter eller løsninger. B2B-forhold kan variere i omfang og kompleksitet afhængigt af industrien og de involverede virksomheders behov.

B2B-forhold er ofte mere specialiserede og skræddersyede end forhold inden for forbrugermarkedet (B2C). Beslutningstagere i B2B-sammenhæng er typisk involveret i mere komplekse beslutningsprocesser, og de fokuserer på aspekter som kvalitet, pris, leveringstid og service, da disse faktorer kan have betydelig indvirkning på deres egen virksomheds drift og succes.

En række industrier opererer primært inden for B2B-segmentet, herunder produktion, engroshandel, teknologi og professionelle tjenester. B2B-forhold spænder fra små virksomheder til store multinationale selskaber, og de spiller en afgørende rolle i økonomien ved at understøtte leverandørkæder, fremme innovation og styrke forretningsnetværk.

Relationer i B2B-forhold er ofte baseret på tillid og langsigtet værdiskabelse. Virksomheder søger partnere, der ikke kun kan levere produkter eller tjenester af høj kvalitet, men også kan fungere som rådgivere og samarbejdspartnere i forretningsudviklingen. B2B-relationer kan være gensidigt givende, hvor både leverandør og kunde arbejder sammen om at opnå vækst og succes.

Det modsatte af B2B er B2C, som er virksomheder, der sælger til privatpersoner og dermed ikke til virksomheder.

Det er muligt at være både en B2B og B2C virksomhed.