En virksomhed er en organisation, som sælger og/eller producerer varer eller services. En virksomhed kan ejes af privatpersoner, andre virksomheder, staten eller en kombination af dem imellem.

Du er ejer af en virksomhed, når du har registeret dig med et CVR-nummer og din virksomhed er momsregistreret. Alt dette gør du på virk.dk. Det er ikke et krav at moms registrere sig, hvis ens virksomhed omsætter for mindre end 50.000 kr. om året.

En virksomhed samler ressourcer som kapital, arbejdskraft og materialer for at producere varer eller levere tjenester til markedet. Målet med en virksomhed er typisk at generere overskud ved at tilbyde produkter eller tjenester til kunder og interessenter.

Virksomheder varierer i størrelse og kompleksitet og kan operere inden for en bred vifte af industrier og sektorer. De kan være enkeltpersoners selvstændige aktiviteter eller store multinationale selskaber med tusinder af ansatte. Uanset størrelse og fokus er den grundlæggende funktion af en virksomhed at producere eller levere noget af værdi til markedet.

Selskabsform

Stifter du virksomhed er der flere forskellige typer virksomheder du kan stifte, her skal du vælge mellem hvilken selskabsform du vil stifte.

De forskellige former er:

Enkeltmandsvirksomhed

Anpartsselskab

Interessentskab

Aktieselskab

Holdingselskab