Canva er et australsk grafik designplatform, her kan du skabe alle de design, du har lyst til, til dine sociale medier. Som selvstændig kan du bruge Canva til at lave dine grafiske designs til din markedsføring. Du kan lave meget mere end design til SoMe. Du kan lave plakater, dokumenter, præsentationer og meget mere til dit selvstændige virke i Canva. Der er nemlig skabeloner til det hele.

Du kan vælge mellem 3 forskellige løsninger i Canva til dit selvstændige virke. Gratis versionen åbner op for en masse funktioner, som du kan bruge som selvstændig. Der er dog begrænsninger af illustrationer og skabeloner i denne version.

Brug Canva Pro versionen som selvstændig, hvis flere skal have adgang til Canva og i skal samarbejde i Canva i forbindelse med dit selvstændige virke. Ved denne adgang til Canva får du flere skabeloner og illustrationer at vælge imellem, så du kan designe endnu mere personligt til dit selvstændige virke.

I Enterprise versionen får du mulighed for at få mindst 25 personer på Canva, så hele dit team i dit selvstændige virke kan være inde over.

Du kan læse meget mere om, hvilken løsning der passer bedst til dig og dit selvstændige virke på Canvas hjemmeside under priser.

Når du er logget ind, så kan dit kreative sind udvikle sig, så din dit selvstændige virke kan komme til udtryk.

Du kan søge efter skabeloner, du skal bruge. De er inddelt efter kategorier, så hvis det er SoMe, du skal lave til dit selvstændige virke, så er det de skabeloner, du skal trykke på. Er det logo, stories, plakater eller andet du skal lave til dit selvstændige virke, så er det bare at vælge de skabeloner.

Du kan altid finde dine projekter, påbegyndte som færdige under ”Dine projekter”, her kan du inddele dine designs i mapper.

Tryk på den skabelon du vil bruge. Eller du kan tilpasse størrelsen på det design, du vil lave i Canva ved at tykke ”Opret et design” i højre hjørne og trykke ”Tilpasset størrelse”, indsæt den størrelse du skal bruge og så er du flyvende.

Du kan nu indsætte elementer, fotos, diagrammer og uploade billeder du vil bruge til dit design. Dertil kan du tilføje tekst. Husk at uploade dit logo og skab en sammenhæng i dine designs, for eksempel ved hjælp af farver, så dit selvstændige virke skaber en brandidentitet og bliver genkendeligt. Personliggør dine designs.

Det bedste råd er faktisk at prøve sig frem og bruge lidt tid i Canva, så finder du alle de små fantastiske funktioner, som vil skabe stor værdi for dit design til dit selvstændige virke.

Canva er et godt værktøj til selvstændige, da du kan nå langt med det uden at bruge penge. Og så er Canva super nemt at bruge.