Oprettelse af et ApS koster 40.000 i startkapital. Har man ikke det i kontanter, kan selskabet oprettes ved et apportindskud. Hvad er et apportindskud tænker du så måske? Et apportindskud er hvor man indskyder aktiver med økonomisk værdi og dermed ikke betaler de 40.000 som kapitalkravet ligger på kontant. Aktiver som anvendes som apportindskud kan eksempelvis være maskiner, biler, inventar eller andre ting af værdi.

Inden man kan stifte et ApS med apportindskud, så skal en revisor lave en vurderingsberetning. Det vil sige at de aktiver du vil indskyde skal vurderes af en revisor, for at måle den korrekte værdi af aktiverne. Denne vurderingsberetning skal vedhæftes i selskabets stiftelsesdokument. I vurderingsberetning skal der indgå en beskrivelse af aktiverne, dokumentation af dem samt vurdering af værdien.

Ønsker du at oprette et Aps med apportindskud så skal du få en revisor til at udarbejde en vurderingsberetning. Selve oprettelsen foregår inde på Virk.dk hvor du kan registrere din virksomhed og dermed få et CVR-nummer.