Ordet netværk kan betyde mange ting, i denne sammenhæng refereres til et netværk af mennesker, det er forbindelser du har en eller anden form for relation til.

Et netværk skal skabe værdi for dig og din virksomhed.

Hvilket netværk har du brug for?

Der findes rigtig mange forskellige netværk derude, de findes både fysisk og digitalt, i nogle netværk forventes der, at man er meget aktiv, i andre bestemmer man selv engagementsniveauet. Når du skal beslutte dig for hvilke(t) du vil være en del af, så skal du overveje, hvad det er du mangler i dit nuværende netværk – det kunne være et netværk med faglig sparring, et salgsnetværkhurtige tips eller et supportnetværk – altså et netværk hvor du søger støtte fra andre. Hertil skal du også tænke på, hvordan du bedst erhverver dig den viden du søger. Er du typen, som selv skal læse dig til det, for bedst kunne at huske og forstå det eller er du typen, som har brug for en face-to-face samtale, for at få mest ud af det?

De fleste netværk kan du besøge helt gratis, jeg vil anbefale dig at gøre dette, da du derfor vil få et indtryk af, om det er stedet for dig. Du kan nemlig hurtigt komme i et netværk, som slet ikke er for dig og som ikke gavner dig og din virksomhed.

Vigtigheden af et netværk

Netværk er vigtigt, når man starter og driver virksomhed, det er dem du henvender dig til, når du har spørgsmål eller brug for en hjælpende hånd. Desværre er det ikke alle, som har et sådan netværk opbygget, når de starter virksomhed. Flere iværksættere fortæller, at deres netværk ikke er tilstrækkeligt og at det private netværk bliver trætte i længden af at sætte tid af og svare på spørgsmål. Derfor er det vigtigt at få skabt sig et netværk, som består af mange, da du så kan skifte mellem hvem du beder om en hjælpende hånd, ligeledes er det vigtigt, at dit netværk har mange forskellige kompetencer, så det dækker alle dine eventuelle behov.

  • Du får mulighed for at få en relation til kunder, investorer og samarbejdspartnere
  • Du får gode tips og sparring
  • Du får mulighed for at dele din viden og ekspertise
  • Du lærer af andres erfaring
  • Du får mulighed for at vækste Danmark – en del af noget bedre

Husk altid at være åben og imødekommende i de netværker du interagerer i, du kan ikke vide om, du på et senere tidspunkt får brug for deres hjælp.