En hjemmeside er en eller flere websider under samme domæne. En hjemmeside indeholder normalvis en blanding af tekst og billeder, men kan også indeholde videoer, webshop eller andre interaktive funktioner. Der findes utallige hjemmesider og de ses i både store og små udgaver.

En hjemmeside kan være et simpelt lille site med en forside og få undersider, men kan også være en rigtig stor hjemmeside, som fx Amazon med rigtig mange undersider.

Uanset om der er mange eller få undersider, så kaldes det samlet for en hjemmeside.

Der findes forskellige typer hjemmesider med hver deres formål.

Typerne kan deles op i:

  • Forretning
  • Marketing
  • Informativ
  • Kreativ
  • Personlig

Forretning nævnes fordi, der fra forbrugeren er en forventning fra både store og små virksomheder i dag til at de har en hjemmeside. Forbrugerne har vænnet sig til internettet og det er også et sted, hvor de ønsker at få information om en virksomhed, de overvejer at købe noget fra. At have en hjemmeside som virksomhed, kan hjælpe til, at man når ud til flere potentielle og eksisterede kunder. Virksomheder der ønsker at sælge produkter og services via internettet, kan gøre det gennem en webshop.

Marketing hjemmesider er fordi mange hjemmesider har for meget fokus på marketing. Det ses fx at mange artikelorienterede hjemmesider er designet til markedsføring af produkter. På mange hjemmesider vises der onlineannoncering til at genere penge. Virksomheder kan også anvende blogs og sociale medier, som supplement til en hjemmeside for at fremme deres virksomhed og nå ud til flere mennesker.

Der findes rigtig mange informative hjemmesider. Disse hjemmesider kan omhandle alt mellem himmel og jord, så længe det giver noget informativt til læseren. Et eksempel kan være nyhedsmedier.

Kreative hjemmesider bruges til at udgive eller fremvise kreativt materiale. Det kan både være udformet af enkeltpersoner eller virksomheder. Forfattere kan bruge hjemmesider til at give adgang til deres arbejde. Billedkunsterne, malere og designere udgiver også deres værker online, for at få deres værker bredt så meget ud som muligt.

Personlige hjemmesider kan indeholde informationer og kontaktoplysninger for enkeltpersoner samt links af materialer, som er relateret til personen. I dagens Danmark anvender de fleste sociale medier til at opnå online tilstedeværelse, men der findes stadig folk som foretrækker at udgive sit indhold på en personlig blog eller hjemmeside.

Du kan enten selv lave din hjemmeside eller du kan betale andre for at gøre det.