Nonprofit er en organisation, der ikke har til formål at tjene profit, men i stedet arbejder for en social eller humanitær sag.

Nonprofitorganisationer er ofte finansieret af donationer og offentlige midler, og deres ledelse er normalt frivillige eller ansatte, der ikke modtager store lønninger.

Eksempler på nonprofitorganisationer inkluderer velgørende organisationer, kirker, skoler og kulturinstitutioner.

Kan alle starte nonprofit og hvordan?

I Danmark, kan alle starte en nonprofit organisation, så længe de overholder de gældende love og regler. Der er dog nogle krav og procedurer, som skal følges for at registrere en nonprofit organisation.

For at starte en nonprofit skal man oprette en forening eller en fond, og disse skal registreres hos Erhvervsstyrelsen. Det er også vigtigt at have en formålsparagraf, der beskriver den sociale eller humanitære sag, som organisationen arbejder for.

Derudover skal nonprofitorganisationer opfylde kravet om at være uafhængige af politiske, religiøse eller erhvervsmæssige interesser, og de skal være forpligtet til at anvende deres midler til formålet. De skal også følge reglerne for god skik og transparens.

Det er også vigtigt at bemærke, at nonprofitorganisationer er begrænset i deres muligheder for at generere profit og de må ikke dele deres overskud med deres medlemmer eller ejere.