I tredje kvartal blev der således foretaget 40,5 millioner rejser med DSB. Det er 0,7 millioner mere end i tredje kvartal i 2023.

Det viser DSB’s regnskab for tredje kvartal, som er blevet offentliggjort torsdag.

Kigger man på årets første ni måneder er antallet af rejser steget fem procent sammenlignet med samme periode året før.

Det skyldes især flere rejser med S-tog, regionaltog på Sjælland og rejser over Storebælt, skriver DSB.

Det øgede antal rejsende har bidraget til en øget passageromsætning. Og det har givet flere penge på bundlinjen.

Før skat har DSB tjent 214 millioner kroner i tredje kvartal. Det er over fire gange så meget som i tredje kvartal i 2023, hvor resultat før skat var på 52 millioner kroner.

Det bringer DSB’s samlede indtjening før skat i årets første tre kvartaler op på 541 millioner kroner.

Dermed er den tidligere udmeldte forventning om et resultat før skat på 300 til 400 millioner kroner for længst opfyldt. Og DSB løfter da også forventningerne i forbindelse med tallene for tredje kvartal.

Nu venter DSB’s ledelse, at regnskabet for 2024 vil ende med et overskud før skat på cirka 600 millioner kroner.

Opjusteringen skyldes blandt andet, at nogle af DSB’s omkostninger i forbindelse med store investeringsprojekter ikke indregnes i resultatopgørelsen, da omkostningerne vedrører den sene del af projektfasen. Dermed indregnes det i stedet i balancen.

Hertil kommer, at omkostninger i forbindelse med vedligeholdelse må udskydes, da der har været udfordringer med leverancer af reservedele. Det gælder særligt vedligeholdelse af IC4-motorer, skriver DSB.

I regnskabet gør DSB også status over den digitale løsning DSB Check ind, der giver rejsende mulighed for at tjekke ind og ud via DSB’s app.

Ved udgangen af september var løsningen blevet brugt til at betale for 3 millioner rejser. I tredje kvartal alene blev den brugt til 2,1 million rejser.

/ritzau/